Baby's & Astrologie

Het is best belangrijk om iets over je baby's horoscoop te weten... Zo weet je precies wat voor karakter het heeft. Alle sterrebeelden zijn te verdelen in de vier elmenten:

 Vuur

 Aarde 

 Lucht 

 Water 

 Ram (21 maart t/m 20 april)

 Stier (21 april t/m 21 mei) 

 Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) 

 Kreeft (22 juni t/m 22 juli) 

 Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

 Maagd (24 augustus t/m 22 september) 

 Weegschaal (23 september t/m 23 oktober) 

 Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

 Boogschutter (23 november t/m 21 december)

 Steenbok (22 december t/m 20 januari) 

 Waterman (21 januari t/m 18 februari)

 Vissen (19 februari t/m 20 maart) 

Vuurbaby's

>Een baby met vuur is een en al energie. Hij wil veel en zal zich niet snel van zijn doel laten afleiden. Het 'vuur' dat in hem zit geeft hem de kracht door te zetten. Een mooie eigenschap, maar soms ook een eigenschap waardoor hij het jou en zichzelf moeilijk kan maken. Zo zal jouw baby moeite hebben om te accepteren dat hij in de eerste maanden nou eenmaal niet alles met zijn lijfje kan doen. Zijn lijfje zal de kracht nog niet hebben om zijn geest te volgen. Hij wil zitten maar zijn lijfje kan het niet aan. Dat werkt frusterend. Niet alleen voor hem, maar ook voor jou. Jouw baby heeft een ijzeren wil. Het nadeel hiervan voor jou is dat jouw 'nee, dat mag niet' ongetwijfeld niet veel indruk zult maken... Duidelijk zijn en écht het 'nee is nee'-principe hanteren, is het devies. Je baby troosten is ook moeilijk. Als hij zijn doel niet bereikt, is zijn frustratie zo groot. dat hij troost bijna niet zal accepteren. Eigenlijk logisch, want die frustratie werkt nu juist als motivatie voor hem. Vuurouders zullen dat goed begrijpen, maar lucht-, water- en aarde-ouders zullen zich vaak afvragen wat ze fout doen. Bedenk: je doet het niet fout, je baby benadert het leven gewoon op een andere manier dan dat jij dat doet.

Karaktereigenschappen: Passie, extravert, avontuurlijk en rusteloos.

Aardebaby's

Deze baby's houden van knuffelen en aanraking, vaste rituelen en regels. Meer dan andere baby's genieten aardebaby's van mama's rustige aanwezigheid. Het liefst zouden ze de hele dag in een draagsysteem bij mama zijn. Maar dan wel, wanneer mama rustig haar dagelijkse dingen doet. Als mama opeens van het vaste patroon afwijkt vindt de aardebaby dat niet zo leuk. En voel je het al: daar heeft een vuurouder het soms moeilijk mee. Toch heeft deze vuur-aarde combinatie ook een groot voordeel. Je babdy leert om te gaan met veranderingen ten opzichte van het normale patroon en jij leert dat rust ook echt fijn kan zijn. Aardebaby's houden van vaste regels. Dat klinkt als een ideale eigenschap. Wie wil er nou niet een kind dat hunkert naar regels? Een waterouder lijkt een aardebaby van nature aan te voelen. Jullie verschillen wel van elkaar, maar vullen elkaar prima aan. Ook de aardeouder zal zijn aardebaby goed kunnen begrijpen hoewel je soms ook een interessante spiegel voorgeschoteld krijgt. Logisch, want jullie sterren staan in het teken van hetzelfde element.

Karaktereigenschappen: 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg', handelen op basis van wat je zeker weet, geïntereseerd in aardse zaken, praktisch, zekerheid zoekend en rust.

Luchtbaby's

Luchtbaby's zijn gezellige, open en comunicatieve baby's. Hoe jong ze ook zijn, ze weten je van nature om hun vingertje te winden. Die ene lieve lach, die ene blik...je smelt. En dat doet trouwens iedereen die in de buurt komt. Juist omdat je baby zo op de buitenwereld gericht is, zal hij ook snel interesse krijgen voor communicatie. Door die interesse in de buitenwereld gaat hij snel over zijn grenzen heen. Een vuurouder moet hier dan ook extra goed op letten.Een luchtbaby kan nou eenmaal niet het tempo aan dat een vuurouder erop na houdt. Een luchtkind is ook rationeel ingesteld. Vooral als je kindje wat ouder is, zul je daar als waterouder met een affiniteit voor een sterke gevoelswereld best eens aan moeten wennen. Als aardeouder lijk je best wel veel op je luchtkind. Je kunt de rationele, overwegende kant van je kindje waarderen, maar niets voor niets is voor jou een ander element dominant dan voor je kind. En hoe je het wendt of keert: aarde ligt stil en lucht beweegt. Pas dus op dat je kind je niet altijd (letterlijk en figuurlijk) te snel af is. Luchtouders hebben het gemakkelijk met hun luchtbaby. Jullie ontmoeten het leven op dezelfde manier. Pas wel op dat je niet, net als het element doet vermoeden, boven de aarde, het water en het vuur gaat zweven en weg waait...

Karaktereigenschappen: Communicatief, rationeel en overwegend

Waterbaby's

Stapje voor stapje het leven leren kennen vanuit een vertrouwde positie: mama. Dat is in de eerste fase van het leventje van waterbaby's het belangrijkste. Je moet echt niet te snel willen bij een waterbaby. Hij heeft zijn eigen tempo en heeft tijd nodig om te wennen aan alle nieuwe dingen die op hem afkomen. Logisch, want jouw waterbaby is supergevoelig. Hij ervaart de dingen die hij meemaakt intensief en is gevoelig voor sferen. Dat wil nog wel eens raar overkmen voor de oh zo nuchtere luchtouder. Luchtouders leren van hun waterbaby de gevoelskant in zichzelf te ontdekken die ze tot dan toe soms weinig gebruikt hebben. Maar ook vuurouders moeten rekening houden met de zeer gevoelige kant van hun waterbaby. Vuurouders zijn nu eenmaal erg direct en open en dat kan soms hard aankomen bij die kwetsbare zieltjes van waterbaby's. Dus vuurouders een beetje op de rem, zodat je kindje de mogelijkheid krijgt om gas te geven. Dan weet je zeker dat jullie in dezelfde tempo rijden. Als aardeouder zie jij precies wanneer jouw waterkindje zich te veel laat meeslepen door zijn gevoel. Je weet hem dan op aardse wijze weer terug te brengen tot de realiteit en zekerheid en vertrouwen te bieden. Waterouders herkennen zichzelf. Jullie zijn van nature op elkaar ingesteld. Doordat jullie op dezelfde manier gevoelig zijn, zal je kindje zich door jou goed begrepen en gezien voelen.

Karaktereigenschappen: Gevoelsmensen, introvert, verzorgend en verbindend