De Steur

23 juli - 22 augustus
Hoedergeest - Shawnodeze
Maan - Van de rijpende bessen

Shawnodese is de hoedergeest van het zuiden. Dat zijn de manen van de snelle groei, als de hele aarde tot bloei komt en de vruchten van het jaar draagt. De maan van de krachtige zon is de eerste maan van Shawnodese en deze begint op 21 juni, de tijd van het zomerseizoen, hij word gevolgd door de maan van de rijpende bessen en de maan van de oogsttijd.. Het is het jaargetijde van vertrouwen. Vertrouwen is in dit seizoen van het grootste belang, omdat de groei zo snel gaat dat er geen tijd is om na te denken over de voortgang. De tijd van de dag van shawnodese is de middag, als de warme zomerzon de knoppen van de ochtend heeft geopend tot de bloei van de middag. Voor de mens is de tijd van shawnodese die van de volwassenheid, als zowel het innerlijk als het uiterlijk zaad uit de jeugd snel groeit en bloeit en het speciale levensdoel duidelijk wordt. De beloften van de lente worden in de zomer vervuld. De planten die uitliepen, bloeien dragen vruchten. De rotsen die glinsteren in de nieuwe zon van het voorjaar, glanzen als ze de warmte van de zomerzon in zich opnemen. De jonge dieren groeien snel, terwijl ze eten van de overvloed uit het plantenrijk. Alle dingen van de natuur, zowel geestelijk als lichamelijk, groeien, terwijl ze rijpen en de wijsheid van de levende en ademende aarde in zich opnemen. De lessen die je tijdens de slaap van de geest ontvangt.

Dier - Steur

Het dier wat onder de maan van de rijpende bessen zijn geboren is de steur, de koning der vissen, De steur is een oude en primitieve vis die waarschijnlijk al op aarde leefde in de tijd van de dinosaurus verdween.

Ze kunnen, afhankelijk van de plaat s waar ze voorkomen nogal uiteenlopen in grootte, maar de grootste worden wel 3.50 meter lang en wegen ongeveer 300 pond. De steur heeft rijen benen schilden op zijn lichaam, waardoor hij op een soort ridder lijkt die geen tijd gehad heeft zijn wapenuitrusting helemaal uit te trekken. Vissers hebben weleens opgemerkt dat, als de steur over zijn hele lichaam met die schilden bedekt was, je een bijl nodig zou hebben om de huid te verwijderen.

Steuren hebben een lange snuit met een mondspleet en vier baarddraden, of tastorganen aan de onderkant van de snuit. De staartlobben zijn ongelijk van afmeting, de bovenste is het grootst. Het skelet bestaat hoofdzakelijk uit kraakbeen. Zij leven in de slijkerige bodem langs de kust.

De meest voorkomende steur is de Atlantische steur, dat is ook de grootste; daarnaast is er de Californische steur en anderen van het geslacht Scaphirhynchus, die voorkomen in de grote meren, de bovenloop van de mississipi en baaien, in alle delen van het noordelijk halfrond met een gematigd klimaat komt de steur voor.

Net als hun totemdier lijken steurmensen geboren leiders, en zolang hun energie gelijkmatig stroomt, zijn ze eerlijk en welwillend. Hun innerlijke kracht en helderziende vermogens maken dat ze weten wat anderen nodig hebben en hoe ze hen dit op de beste manier kunnen geven. De kracht die door hun heen stroomt, geeft hen de energie die ze nodig hebben om actief te zijn, en zonodig, overheersend. Zolang ze een harmonieus leven leiden, beschikken ze over een diepe bron van kracht en diepgaande gevoelens. Ze moeten er altijd voor waken een arrogante of te overheersende indruk te maken, een deel van hen vindt het prettig macht over anderen te hebben, alleen maar om de macht. Deze mensen hebben, net als de steur, een sterke wapenuitrusting, waar je niet gemakkelijk door heen breekt. Als ze een leidende positie innemen hebben ze die nodig, maar ze moeten ook leren hun wapenuitrusting af te leggen ten opzichte van relaties waarbij ze die niet nodig hebben. Als ze hun wapenuitrusting nooit afleggen, worden ze te arrogant, en dan ervaren ze nooit de zachtheid van gevoel, die een echte relatie met iemand schenkt. Steurmensen zijn hartelijke en liefhebbende ouders, maar vaak proberen ze hun kinderen dermate te overheersen dat deze geen kans krijgen zich volgens hun eigen aard te ontwikkelen. Dan moeten de ouders dezelfde les leren als de kinderen van dit teken. Sommige steurouders krijgen vrij snel genoeg van de beperkingen die het ouderschap hen oplegt, en door hun pogingen hun leven op andere gebieden opnieuw zin te geven, krijgen hun kinderen voldoende vrijheid voor hun individuele groei. Steurmensen zijn echte vechters voor de rechten van hun kinderen, en ze verdedigen die met kracht tegen alles wat hen maar kan bedreigen. Het gevolg hiervan is dat de kinderen soms hun eigen moed en zelfvertrouwen te weinig ontwikkelen.

Mineraal - Granaat

Hun edelsteen is de granaat, is een silicaatkristal, dat betrekkelijk hard is en een harsachtige glans heeft. Er zijn zes soorten granaat, waarvan de kleur varieert van rood tot bruin, groen, geel, zwart en wit. Omdat de kleur van de steurmensen rood is, is het de kleur van de granaat. De rode kleur van de granaat, wordt, wordt, net als die van kornalijn geassocieerd met het hart en bloed. Vroeger dacht men dat een papje van verpulverde granaat het hart kon stimuleren. Men ging er eveneens vanuit dat granaat zijn eigenaar waarschuwde tegen gevaar en dat hij je van een goed en eenzaam leven verzekerde als er een leeuw in was gegraveerd.

Omgeving en uiterlijk van de steurmensen lopen net als van hun mineralen sterk uiteen. Wel hebben ze een aantal dingen gemeen, waardoor je ze gemakkelijk kunt identificeren. Net als de granaat worden ze vaak herkend aan hun hart, dat groot liefhebbend en grootmoedig is. Steurmensen functioneren het beste vanuit gevoelens die opwellen uit hun hart, en meestal zijn die vriendelijk en welwillend ten opzichte van hun medemensen.

Plant - Framboos

De framboos, dat fraaie en populaire lid van de familie der bessen is de plant van hen die geboren zijn tijdens de maan van de rijpende bessen. In feite is de framboos geen bes maar een verzameling van ongeveer twintig sappige vruchtjes. De scheuten waaraan ze hangen zijn meestal recht, wijd vertakt en voorzien van kleine stekels. Het zijn overblijvende planten die 90 tot 120 cm hoog worden. De bladeren zijn bovenop bleekgroen en van onderen grijswit. Bladeren en wortels en bessen kunnen als medicijn dienen. De bessen maken het lichaam schoon en vroeger beschouwde men ze als een goed middel om gal en nierstenen te vergruizen en af te voeren. Ook hadden ze de naam de urineorganen te activeren. De wortels werken constiperen en hebben antibiotische en helende eigenschappen, doordat ze een concentratie van looizuur bevatten. Er werd een gorgeldrank van gemaakt tegen een schrale keel en de thee werd als kompres gebruikt op bloedende wonden en snijwonden. Thee van de bladeren kan voor veel kwalen dienen. Men veronderstelt dat ze helpt tegen diarree, in het bijzonder bij kinderen. Ze is ook geschikt voor baby's want de smaak is zacht en lekker. Hun plant kan de steurmensen bevestigen dat ze zowel fraaie als populaire leden zijn van het mensengeslacht. Ze zijn, net als de framboos, heel gezocht vanwege de vreugde die ze kunnen schenken. Ook al zijn ze niet altijd wat ze op het eerste gezicht lijken.

Net als hun vrucht lijken steurmensen aan de oppervlakte anders dan ze werkelijk zijn. Dit gaat voor beide kanten op. Sommigen lijken als je ze voor het eerst ontmoet, bombastisch en agressief, en nogal stekelig. Die stekelige buitenkant is hun manier om hun zachte hart te beschermen dat binnen in hen verscholen zit. Anderen lijken aan de buitenkant zacht, maar daar ondertref je nogwel eens dorens aan. Net als de framboos hebben steurmensen op hun omgeving een reinigende en samentrekkende invloed. Steurmensen kunnen altijd frambozenthee drinken als ze kou gevat hebben, omdat ze gemakkelijk moeilijkheden krijgen met hun hart of stofwisseling. Ze blijven gezonder als ze zich zelf genezen van kleine kwaaltjes, voordat het de kans krijgt zich uit te breiden.

Kleur - Rood

De kleur van de steurmensen is rood van de rijpe framboos of van de kostbare granaat. Deze kleur verwijst naar de grote fysieke energie, de natuurlijke kracht, de overvloed van vitale levenskracht en de sterke wil, die ze meestal hebben. Het is ook de kleur van hart en bloed, en legt nog eens weer de nadruk op de band van steurmensen met deze beide. Dit rood is zowel versteviging als een waarschuwing voor de steurmensen zijn.

De aanvulling van de Steur is de Otter