Divinatie
Divinatie ook wel waarzeggerij genoemd, is al zo oud als de mensheid. Het wordt niet alleen gedaan om de toekomst te voorspellen, maar ook om inzicht te verkrijgen in je blinde vlekken. Behalve met het interpreteren van de beelden ben je voortdurend bezig met associëren.

Psychologisch inzicht is wenselijk. Wanneer je namelijk in staat bent om verbanden te leggen op de diverse vlakken die je tijdens het waarzeggen tegenkomt, kun je degene voor wie je bezig bent helpen om zelfinzicht te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld naar relaties, werk en gezondheid in het leven van de vraagsteller.

Divinatie helpt dus om zaken helder te krijgen...
Divinatie helpt dus om zaken helder te krijgen. Het ene middel leent zich daar echter beter voor dan het andere. Ben je met de Tarot of Runen bezig, dan lijkt het associëren logisch. Met wolken lezen of theeblaadjes lezen ligt dat anders, daarbij hoef je niet zo diep te gaan , het blijft wat oppervlakkig of het doet beroep op je helderziende kwaliteiten. Soms is een enkel woord of teken voldoende om het een ander los te krijgen in je onderbewuste. Maar vaker nog heb je wat meer nodig, een aantal beelden bijvoorbeeld die gebeurtenissen in het leven van de vraagsteller op een duidelijke manier boven tafel brengen.

Er zijn verschillende methodes die stuk voor stuk hun eigen kracht bezitten. Gaandeweg zul je, je eigen manier van Divinatie vinden, het is maar net waar je, je toe aangetrokken voelt. De een zal vijf manieren uitproberen, de ander zweert bij de eerste methode. Wat je ten slotte kiest maakt niet zoveel uit, het gaat immers om het resultaat. Natuurlijk zijn er mensen die middelen nodig hebben om te divineren, zij kunnen uit zichzelf al veel vertellen over de vraagsteller. Anderen hebben wel een middel nodig als trigger bij zichzelf. Bij Tarotkaarten is dat duidelijk. Als divineerder combineer je intuïtie en gevoel met de beelden die je voor je ziet. De vraagsteller zal zich steeds meer openstellen, de divineerder pikt dat op. De rituelen om het divineren heen zijn ook belangrijk – een speciale wierook aansteken, een kaars erbij. Wierook zorgt ervoor dat je, je openstelt, iets wat zowel de vraagsteller als de divineerder nodig hebben. Kaarsen bevorderen je concentratie. Het is belangrijk dat je rustig ben van binnen. Muziek, vooral met natuurgeluiden, helpt om sneller in de bewustzijntoestand te komen die je nodig hebt om te divineren.