Pendelen

Pendelen of radiesthesie is het laten beantwoorden van een vraag door middel van een pendel. Een gewichtje, meestal uitlopend in een punt, die hangt aan een ketting of draad.

De pendel gaat door spiertrillingen bewegen en kan zo antwoord geven op de gestelde vraag. Pendelen is een middel om de kloof tussen de aardse en intuitieve kant in ons te overbruggen.

De pendel haalt dus informatie uit onszelf.

Een pendel kan eventueel ook gebruikt worden om in contact te komen met geesten , maar het contact is dan met ons onbewuste. Geesten zelf zullen de pendel niet in beweging brengen.

Pendelen kun je vrij eenvouding en snel leren. Hoe vaker je pendelt , hoe beter de resultaten zullen zijn, Ook het ontwikkelen van je onbewuste paranormale gaven bv door middel van meditatie vergroot het success.

Je eigen pendel

Je hoeft geen pendel te kopen om te kunnen pendelen. Een medallion aan een ketting of bijvoorbeeld een ring aan een lange haar werken ook. Belangrijk is dat het JOUW pendel is, dat je je ermee verbonden voelt. Als je er toch een wilt kopen, neem er dan de tiijd voor en ga bij je keuze op je gevoel af.

Reinigen van de pendel

Maak een nieuwe pendel JOUW pendel en reinig hem van eventuele verstoorde energieën door hem af te spoelen en te laten drogen in de zon met en bergkristal er naast voor positieve energie.

Je kunt je pendel ook een tijdje bij je dragen (of altijd als hij aan een ketting hangt). Leen hem in ieder geval niet uit.

Het Begin (in-tunen) van jouw pendel

Ga zitten in en makkelijke positie en houd de pendel aan zijn ketting vast met de uiteinde van de ketting tussen duim en wijsvinger. Laat de pendel stil hangen. Vraag dan aan de pendel hoe hij  "JA" aan geeft, De pendel zal dan in een bepaalde richting gaan draaien. Bijvoorbeeld met de klok mee of juist er tegen in. Bij sommige mensen gaat hij heen en weer bewegen van links naar rechts.

Zodra jij weet hoe jouw pendel "JA" aan geeft, vraag je hem hoe hij  "NEE" aangeeft. Vraag nu een aantal JA-NEE vragen waar jij zonder twijfel het antwoord op weet (bv Ben ik een man?  Heet ik Maartje? Woon ik in Amsterdam?).

Zodra jij duidelijk weet hoe jouw pendel JA en NEE  aangeeft kun je gaan oefenen. Het is handig om je bevindingen te noteren in een dagboekje. Oefen in het begin met simpele vragen waar jij het antwoord al op weet. Zo raken jij en jouw pendel op elkaar ingespeeld.

Een pendel lezing

Zorg dat je relaxed bent en  maak je hoofd leeg voordat je met pendelen begint.  Creeer een prettige sfeer met bijvoorbeeld wierook en/of een muziekje, doe dat waar jij rustig van wordt. Probeer niet te pendelen als je erg boos, opgewonden of verdrietig bent. Ga  in een makkelijke positie zitten op een plek waar je niet gestoord wordt.

Zeg duidelijk over welk onderwerp/persoon je een vraag wilt stellen VOOR je begint. Vraag aan jouw pendel of JIJ een vraag mag stellen over deze persoon of onderwerp. Pas als de pendel toestemming geeft kun jij de feitelijke vraag stellen.

Vraag duidelijke en specifieke vragen waar een JA/NEE antwoord op mogelijk is.  Een vraag als "Zal ik gelukkig worden?'  is te vaag, en op de vraag "waar zal ik mijn man ontmoeten" kan de pendel geen antwoord geven. Denk dus goed na voordat je begint te pendelen.

Manieren om te pendelen

Allereerst kun je jouw pendel Ja/Nee vragen stellen. Bijvoorbeeld om dingen op te sporen die je kwijt bent, om te vragen welke meditatie bij jou past of hoe lang je zou moeten mediteren en hoe vaak.

Daarnaast kun je de pendel gebruiken om te kijken of  bepaald voedsel goed voor jou is. Bijvoorbeeld vanwege dieeet of bij voedsel alergieeen. Je kunt de pendel boven het  voedsel hangen en vragen of dit goed voor jou is. Naast voedsel kun je je pendel boven allerlei dingen hangen en vragen stellen. Bijvoorbeeld  boven een boek om te vragen of dit boek bijdraagt aan jouw spirituele ontwikkeling. Boven een plant om te vragen of hij gezond is etc.

Gevorderde pendelaars kunnen pendels gebruiken bij healing bv om energie blokkades in het lichaam op te sporen. Je kunt ook pendelen met pendelkaarten. Je hangt je pendel dan boven een kaart en hij beweegt dan in de richting  van het antwoord.

Deze pendel kaarten kun je kopen maar  ook down loaden van het internet. Op de site van Starman Productions vind je fijne kaarten om mee te werken.

Natuurlijk is het nog leuker om zelf een pendelkaart te maken die je helemaal naar je eigen smaak kunt versieren. Deze kun je maken van karton en van stof.

Iedereen kan met een pendel werken en hem gerbruiken daar waar het hem past. Door de eenvoud en het snelle resultaat loont het zeker de moeite het eens te proberen.