Kruiden

Kruiden worden vanaf het begin der tijden gebruikt. Niet alleen door mensen maar zelfs door dieren. Je gebruikt ze in de keuken om het voedsel smakelijker te maken, je gebruikt ze in bad om te ontspannen, we kopen douchegel met kruiden om ons te verkwikken, we kopen geneesmiddelen en homeopatische middelen waar kruiden in verwerkt zijn en geurolie met kruiden en bloemen voorzien ons huis van een heerlijke geur.

Ver voor de jaartelling toen de mensen in Europa nog rondtrokken en gehuld gingen in dierenvellen maakte men zeer intensief gebruik van kruiden. Wanneer er iemand gewond raakte tijdens de jacht of na een val werd deze door de stamoudste verzorgd en werd de wond voorzien van kruiden. De kruidenvrouwen uit het dorp werden in de middel-eeuwen om raad en advies gevraagd en zij was vaak populairder dan de mannelijke doktoren.

Veel mensen staan er dus eigenlijk niet bij stil hoe belangrijk kruiden eigenlijk zijn. Heksen daarintegen doen dit meestal wel en gebruiken hun kruiden voor nog meer praktijken. We gebruiken kruiden om onze rituelen te versterken en om kruidenremedies te maken. We gebruiken ze tijdens onze maan,- en jaarfeesten in wierook en in het rituelevoedsel. Ze zijn dus niet weg te denken uit het huis van een heks!

Dieren zijn heel bedreven in het gebruik van kruiden, dit komt waarschijnlijk omdat zij nog steeds volledig moeten vertrouwen op hun instinct, hun intuitie. Zo wordt bijvoorbeeld in grote voedelketens veel rattengif gestrooid. De ratten overleven door in het bedrijf op zoek te gaan naar chocola, omdat zij weten dat hier bestanddelen in zitten die het gif afbreken.

Mensen gebruiken dit instinct echter al een hele tijd niet meer.....

Voor diegene die weinig verstand van kruiden hebben en dus onzeker zijn omtrent het gebruik ervan wil ik op deze informatiepagina’s duidelijke informatie zetten. Ook voor de meer ervaren heks is er genoeg info te vinden.   

Je vind o.a. informatie over het maken van je eigen kruidenremedies en de werking van de meest voorkomende basisoliën. Ook zal ik er recepten plaatsen.

Mocht je vragen hebben kun je ten alle tijden terecht op ons forum!