Wierook

Wierook is een religieus middel dat al bijna 4000 jaar gebruikt wordt! Destijds was het een offermiddel, een offer van geuren om de Goden gunstig te stemmen. Hiernaast werd het later ook gebruikt om geuren te verdoezelen en (binnen het Boeddhisme) tijdens genezingsrituelen.

Nog steeds branden mensen over de hele wereld wierook als zij hun tempel betreden of kerk bezoeken. Niet zo gek dat ook heksen de veelzijdige werking van de wierook graag gebruiken! De oorsprong hiervan ligt tenslotte in onze “roots” namelijk de natuurreligies! We gebruiken wierook tijdens onze rituelen, als offer, om mensen te genezen, maar ook om in de stemming te komen, we branden het in ons huis voor de gezelligheid of tijdens bijeenkomsten en meditatie en zijn vaak uren bezig met het verzinnen van nieuwe recepten en mixen om te gebruiken tijdens onze rituelen!

Wierook kun je branden als stokjes of kegeltjes, maar veel heksen geven de voorkeur aan losse korrels. Je brandt dan wierookharsen los (op een houtskooltje), of in een mix met kruiden, wortels en etherische olie. Vooral tijdens je rituelen is dit erg fijn. Je zoekt harsen, kruiden en olie die passen bij het doel dat jij bereiken wilt!

Op www.heksenshop.nl vind je wierookstokjes, maar ook losse harsen, heel veel kruiden en etherische olie om zelf de lekkerste wierook te maken. Natuurlijk vind je er ook mixen die wij alvast voor je gemaakt hebben, houtskooltjes en wierookhouders!

Op deze informatie pagina’s vind je recepten om zelf wierook te maken, lees je waar bekende harsen veel voor gebruikt worden en hoe je die losse wierook nou het beste kunt maken en branden.
Heel veel plezier!