Avalon

Avalon is bekend van oude verhalen, mythen en legenden, vele zien het als een sprookje. Maar zoals in alle mythen en legenden zit ook hier een waar verhaal verborgen.

Avalon is een oud Heilig Land van voor de tijd, een plaats waar tijd en ruimte samenkomen. Waar het onzichtbare samenkomt met het zichtbare, het innerlijk met het uiterlijk, het donker met het licht, het onbekende met het bekende en… het oude met het nieuwe verbonden wordt.

Avalon, het Appeleiland, waar de Natuur in alles voorziet wat nodig is!
Avalon verbindt de 7 eilanden, op de kaart gezien, verbonden met de ‘Grote Beer’, Kosmisch gezien met het Sterrenstelsel van de Pleiaden. Het is een Healingeiland met enorme Krachtbronnen en plaatsen, waar Ley-lines elkaar kruisen. De Chalice Well is een van de krachtige geneeskrachtige Bronnen, gelegen in de mooie tuinen, omringd door eeuwenoude Taxusbomen, vroeger het Heilige Godinnenheiligdom. Een plaats waar Priesteressen samenkomen om de Godin te eren, de Aarde met de Kosmos te verbinden en een blik in de grote ‘spiegel’, de Bron te mogen werpen. De Chalice Well, ook wel de ‘rode Bron’ genoemd, door het ijzergehalte en vanwege haar geneeskrachtige werking, heeft meer verborgen krachten en geheimen. Druïden en Priesteressen komen samen, maar ook andere Tradities. Het verhaal gaat terug naar de Heilige Graal, die al eerder in Avalon zou zijn, maar teruggebracht is door Jozef van Arimethea, met het bloed van Jezus. Volgens de vertellingen is deze begraven in de Chalice Hill. De Graal die we ook weer terugvinden in de Arthur Mystiek en voorziet in al wat nodig is. Jezus zou eerder lange tijd zijn verbleven voor een Heilige opleiding bij de Druïden op het eiland, zo zou ook Maria, de Magdalena, hier met hem samen zijn geweest.

Avalon was een groen eiland, omringt door wateren, een vruchtbaar Appeleiland met groene Valleien waar ‘stromen’ samen komen. Een paar meter verder op de immense Torheuvel stroomt de ‘witte Bron’, deze heeft meer kalkhoudend water. De Torheuvel draagt het Heilige Labyrint, vroeger bedoeld voor Ceremonieën, Festijnen en Eerbetoon aan de God en Godin. Binnenin bevat het Kristallen Grotten en Bronnen, die niet in deze ‘tijd’ te betreden zijn. Hierin bevindt zich de ‘andere wereld’ die niet voor levende zielen toegankelijk is.

Het land wentelt zich nog steeds in Magie, de sluiers zijn dun, de kracht en genezing nog steeds aanwezig, transformatie op een hoog energetisch niveau, de levels van ‘zijn’ duidelijk voelbaar voor hen die er voor open staan. Er lopen vele verbindingen naar andere plaatsen, zoals Camelot, Stonehenge en Avebury, maar ook in Cornwall, een verbinding van het oude Dragonpath, de immense krachtlijnen, waaronder de Michael-en Mary line, deze twee kruisen elkaar oa. in Avalon en Avebury.

Jekunt genieten van schitterende Zonsopgangen met de Nevelen rond de ‘eilanden’, Zonsondergangen met een uitzicht over het magische gekleurde Zomerland, eeuwenoude bomen en kruidenlaantjes, appelvalleien, oude kapelletjes, alles heeft z’n eigen verhaal. Avalon heeft diepe verbindingen met de ‘oude lijnen en volkeren’ van de Aarde. 

Afgelopen zomer ben ik zelf in Avalon (Glastonbury) geweest. Dit plaatsje en haar omgeving in het zuiden van Engeland heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. De geschiedenis van Avalon loopt terug naar de tijd van Atlantis en is eigenlijk niet op deze pagina te beschrijven.

Bovenstaande tekst is geschreven door mevrouw Van Ham. Zij heeft een prachtige site over Avalon: http://www.spiritofavalon.nl/ en een site waar je meer info vindt over spirituele reizen naar Avalon: http://www.sacredpathways.nl/ Ze zijn zeker de moeite waard eens te bekijken.......