De Heksenfles

De mens is een kwetsbaar wezen en is altijd al bezig geweest zichzelf te beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. Of het hier nu gaat om boze geesten, een boze heks of een boze buurman, dat maakt ons allemaal niets uit. In de zestiende eeuw werd hier een nieuw magisch object voor gemaakt, genaamd de heksenfles. Deze fles zou mensen beschermen tegen heksen. Ze werden verstopt onder de drempel, in gaten en kieren en bij de haard. Eigenlijk op iedere plek waar je bescherming van buitenaf nodig had.

De potten, kruiken en flessen werden gevuld met scherpe voorwerpen als spijkers, naalden, nagels, glasscherven, e.d. en vervolgens overgoten met de eigen urine. De heksenfles wordt nog steeds gezien als een zeer magisch middel om jezelf te beschermen en wordt, ironisch genoeg, tegenwoordig vooral door heksen gebruikt.

Hoe maak je deze fles nu zelf?

Koop een weckpot (deze is makkelijk te vullen en sluit luchtdicht) en vul deze met scherven, spijkers, nagels, naalden, punaises en andere scherpen voorwerpen. Het toevoegen van urine is niet noodzakelijk, maar geeft wel extra kracht (het is tenslotte een deel van jouw zelf!) Ik heb me laten vertellen dat vrouwelijke heksen het beste urine met menstruatiebloed kunnen gebruiken. Verzegel de fles goed en begraaf hem in de tuin. Zorg ervoor dat de fles diep ligt, want wanneer deze eenmaal opgegraven wordt door een ander dan verliest de fles zijn kracht.

Tips die ik je nog mee wil geven zijn beschermende kruiden aan de fles toe te voegen, haren toe te voegen (eventueel als vervanger van de urine) of een beschermingsritueel rondom de fles te verzinnen. De rede dat ik je deze heksenfles aanraad te maken is dat er veel goede heksen zijn, maar ook heksen en andere mensen die magie niet altijd voor de beste doeleinden gebruiken. Bovendien kun je onbewust met negatieve gedachten ook andere schaden. Bescherm jezelf daarom tegen deze zwarte magie en negatieve invloeden. Het maken van een heksenfles is een kleine moeite en erg effectief!

 

Heel veel succes!