Kaarsenmagie

Magie met kaarsen stamt uit +/- 1200 v. Chr. Men maakte toen wassen beeltenissen
van mensen en dingen, om hiermee bijv. veldslagen te winnen.

Kaarsenmagie wordt veel door heksen gebruikt en is een simpele en doeltreffende manier van magie bedrijven. Natuurlijk kan kaarsenmagie een onderdeel zijn van je ritueel, maar het is niet noodzakelijk deze vorm van magie altijd binnen een cirkel te verrichten. 'Een kaarsje voor iemand branden' zou je het in zo'n geval dan kunnen noemen!

Kaarsenmagie wordt gebruikt tijdens vele soorten rituelen. Net zoals een bepaalde samenstelling van wierook gebrand wordt om een doel te bereiken, kun je dus ook een kaars gebruiken. De betekenis en de correspondentie zit hem dan in de kleur. De kaarsenmagie is dus sterk verbonden met (eigenlijk een onderdeel van) kleurenmagie.

Wanneer je zwanger wilt worden kun je tijdens een ritueel een groene kaars aansteken (en laten opbranden), doe je een ritueel om de kracht te verzamelen een beslissing te nemen brand je een  rode kaars etc.

Om de kaarsenmagie nog krachtiger te maken, wordt de kaars vaak ingesmeerd met een olie (gezalfd wordt dit ook wel eens genoemd). Deze olie correspondeert dan ook weer met de wens. Dit inwrijven doe je op de volgende wijze:

Je druppelt wat olie op de kaars of in je handpalm en begint in het midden van de kaars. Je wrijft de olie omhoog terwijl je je doel voor ogen houdt. Hierna wrijf je de olie helemaal naar de onderkant van de kaars (nog steeds met je doel voor ogen).

Ook kun je tekens en teksten in je kaars kerven om hem krachtiger te maken. Hiervoor kun je o.a. gebruik maken van runen (de betekenis en vormen vind je terug op de info pagina over 'runen').

Overzicht kaarskleuren en hun betekenis:

Rood: liefde, energie, kracht, passie, lust, moed, macht, vitaliteit, zelfvertrouwen, kracht, vuur, romantiek, sfeer, bescherming, gezondheid en wilskracht. Ook stimuleerd het de magnetiserende krachten tijdens een ritueel.

Blauw: wijsheid, bescherming, creativiteit, communicatie, genezing, rust, waarheid, slaap, voorspellende dromen, vriendschap, lichamelijke bescherming, hoop, reinigen van de ziel, wegnemen van angsten, weren van negatieve energie, water.

Paars: spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten, psychische bekwaamheid, zelfstandigheid, macht, genezing.

Geel: intelligentie, herrineringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, zon, inzicht.

Groen: boommagie, vruchtbaarheid, geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk, voorspoed.

Roze: liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, vrouwelijkheid.

Bruin: Dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, huis, verloren voorwerpen, gronden.

Oranje: aantrekkingskracht, stimulatie, controle, persoonlijke kracht, aanmoediging, aanpassingsvermogen, geluk, plotselinge veranderingen, creativiteit, succes, intelligentie, mentale zuivering, autoriteit, kracht. Ook is het goed om een oranje kaars te branden in een nieuw huis.

Magenta: versnellen van een spreuk, spirituele genezing, uitdrijven van negatieve invloeden.

Wit: de Godin, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezin, meditatie, vrede, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde.

Zilver: Kaars van de Godin, dromen, iniutie, telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht, stabiliteit, mentale bescherming.

Goud: Kleur van de God, rijkdom, voorspoed, geluk.

Koper: geld, groei.

Grijs: neutraliserend, stabiliserend.

Een simpel kaarsenritueel uitvoeren:

Kies een kaars, in de juiste kleur. Smeer hem eventueel in met bijpassende olie en kerf bijv. het doel in runenschrift (of in gewoon schrift) erin. Zet de kaars in een stevige standaard. Steek een klein kaarsje aan (je kunt ook een altaarkaars of een lucifer/aansteker gebruiken), en steek daarmee de kaars aan. Staar in de vlam, en concentreer je enkel op je doel. Nadat je dit een tijdje gedaan hebt, kan je wel even iets anders doen (aangezien het vrij lang duurt voor zo'n kaars opbrand), en het lastig wordt om al die tijd te blijven zitten, maar zorg dat je je van tijd tot tijd  op de vlam en je doel concentreert, anders werkt het niet. Hoe langer, hoe beter. Zorg er dus voor dat de kaars op een praktische plek staat! Als de kaars opgebrand is, of bij de standaard komt, doof hem dan met een kaarsendover, of je vingers. De ene heks zegt dat je de vlam niet mag uitblazen, terwijl de ander zegt dat je je wens dan juist richting de goden blaast..... ik geef hier geen mening over en hoop dat je je eigen gevoel zult volgen hierin!

Wil je eigenlijk de hele tijd bij de kaars blijven terwijl deze brandt, verspreid je ritueel dan over meerdere dagen. Je kunt de kaars dan bijv. gedurende een week elke avond een (half)uur aansteken.

Plaats de kaars vervolgens op een plek die je juist lijkt (bijv. zwanger raken = onder je kussen, de moed vinden om een gesprek met je baas aan te gaan = in je werktas etc.)

Natuurlijk kun je het ritueel zo uitgebreid maken als je wilt. Je kunt nog corresponderende wierook maken, een spreuk bedenken, knopenmagie toevoegen etc.