Maanmagie

Maanmagie is slechts zelden een onafhankelijke vorm van magie, in plaats daarvan wordt ze gecombineerd met andere vormen van magie om deze meer kracht te geven. Maanmagie vormt in veel groepen een essentieel deel van de Wicca omdat de Godin vaak wordt geassocieerd met de maan. Maanmagie gaat ervan uit dat de maanstanden van invloed zijn op magische handelingen die je verricht. De maanstanden en hun invloeden zijn:

Wassende maan

Wassende maan De fase waarin de maan ‘groeit’, het rechter gedeelte van de maan is verlicht terwijl aan de rechter kant nog een (klein) deel zwart is. Deze fase wordt gebruikt om alle magie te versterken die door zijn werking iets aan moet trekken.

Volle maan

De dag dat het volle maan is en de dag ervoor en erna vallen hieronder (twee dagen ervoor en erna blijk meestal echter ook te kunnen). Deze fase van de maan wordt gebruikt om energie op te nemen en in voorwerpen, zoals kristallen of water, vast te leggen. Het meeste magische werk wordt bij volle maan gedaan omdat de kracht van de magie dan op zijn hoogtepunt is. Daarnaast heeft elke volle maan een eigen thema, dat je kunt vinden in de maankalender, onderaan de pagina. Voor het ‘opladen’ van kristallen en oliën is de volle maan het meest geschikt, legt de stenen of oliën gewoon buiten, bij voorkeur op een plekje vanwaar de maan te zien is.

Afnemende maan

De fase waarin de maan weer ‘krimpt’, het linker gedeelte is nog verlicht, maar wordt steeds kleiner terwijl het zwarte gedeelte steeds groter wordt. Deze fase van de maan wordt gebruikt om magie te versterken waarvan de werking iets uit je leven weg moet houden.

Nieuwe maan

Nieuwe maan is de fase waarin de maan helemaal niet te zien is, de fase tussen afnemende en wassende maan in. Nieuwe maan wordt gebruikt voor negatief werk, werk dat in het geheim uitgevoerd moet worden of werk om iets verborgen te houden. Voor ander werk is dit waarschijnlijk de slechtste periode aangezien de kracht van de maan nu op haar laagste punt is aangekomen.