Spells

Het engelse woord Spell is eigenlijk niet zo goed in het Nederlands te vertalen. Veel mensen denken dat Spell in het nederlands betekent Spreuk, maar zoek spreuk maar eens op in de dikke Van Dale? Dan krijg je:

Spreuk (de ~, ~en) Kernachtige zin die een levenswijsheid of een vermaning inhoudt, vooral met een zedelijke of godsdienstige strekking.

Het woord betovering komt het dichtste bij, maar spell is het meest gangbare woord. Spells zijn geen spelletjes, maar een serieuze zaak. Jij legt je gevoel erin, jouw visualisatie en jouw overtuiging. Jouw energie maakt een spell werkzaam. Dat vereist bovendien inzet en concentratie. Alles wat je doet tijdens een spell - de handelingen, de bijbehorende spreuk en de concentratie - heeft te maken met energie en gedachtekracht. Denk dus goed na voor je aan een spell begint.

Geloof in wat je doet en geloof in hetgeen je wilt bewerkstelligen!

Wanneer je, je bemoeit met een liefdesbreuk omdat de treurende geliefde zich tot je wendt om hulp, dan lijkt het gemakkelijk om die persoon de helpende hand te bieden. Maar... niets gebeurt zomaar. Ieder heeft zijn eigen pad in het leven af te leggen. Wanneer je magie gaat gebruiken om bijvoorbeeld liefdesaangelegenheden te beïnvloeden kan dat niet bepaald zuiver genoemd worden.

Bedenk dat een spell nooit op eigen kracht werkt. Het is jouw persoonlijke kracht die het 'm doet. En wachten tot de spell gaat werken heeft geen zin. Integendeel, het maakt je ongeduldig. Als je een spell uitvoert om een geliefde in je leven aan te trekken, dan zul je actie moeten ondernemen om het effectief te maken. Blijf niet thuis afwachten, ga iets leuks doen.

Als je na een spell om je huis te beschermen je deuren en ramen met opzet open laat om te testen of het werkt, dan ben je verkeerd bezig. Met een spell mag je nooit iemands wil beïnvloeden, hoewel er situaties denkbaar zijn waarin dat misschien gerechtvaardigd zou zijn.

Wees specifiek bij het verwoorden van de bedoeling van de spell. 'Ik heb hulp nodig' is niet echt duidelijk. Iedere behoefte is verschillend, probeer dus zo goed mogelijk te omschrijven wat je bedoeling is. Als je eenmaal weet hoe je, je doel kunt verwoorden, kun je de spell gaan samenstellen. Gebruik ingrediënten die met het onderwerp te maken hebben. Ga daarbij op je gevoel af. Als je eenmaal weet hoe en wat, dan is het tijd om de spell uit te voeren. Lees je aantekeningen goed door, breng eventueel de laatste wijzigingen aan en zorg dat er aantal acties inzitten. Bijvoorbeeld het verbranden van papier in je ketel, en voorbereidingen zoals het nemen van een bad. Mediteer van tevoren om je geest leeg te maken. Ga rustig zitten, steek een kaarsje aan en een geurig wierookje en neem de tijd om je te concenteren. Voor het uitspreken van de spreuk kun je de omschrijving ervan eerst voorlezen. Het is de bedoeling dat je tijdens het uitspreken ervan kracht verzamelt.

Samengevat:

Zonsopgang vergroot de krachten van alles wat nieuw is, bijvoorbeeld een nieuwe baan of een nieuwe liefde. Dit tijdstip is goed voor alle spells die op iets nieuws gericht zijn.

Zonsondergang werkt het beste voor spells waarbij het doel is afscheid nemen of uitbannen.